Sodium Polystyrene Sulfonate
نوشته شده توسط : 10x

   موارد مصرف

 

این دارو یک رزین تبادل کننده کاتیون است که متعاقب مصرف خوراکی یا مقعدی یونهای سدیم را با پتاسیم و دیگر کاتیونها در مسیر گوارشی مبادله می کند و بعد از طریق مدفوع دفع می گردد. هر گرم از این رزین حدود 3 میلی مول پتاسیم را درمحیط آزمایشگاهی و حدود 1 میلی مول محیط زیستی مبادله میکند.این دارو جهت افزایش دفع پتاسیم در درمان هایپرکالمی کاربرد دارد. ممکن است اثر آن تا چندین ساعت و حتی بیشتر مشخص نگردد و در هایپرکالمی شدید که تأثیر سریع دارو مورد نیاز است باید از دیگر اقدامات نیز جهت درمان بهره برد. در طول درمان غلظت الکترولیت های سرم باید مانیتور گردد و دوزهای تجویزی بر اساس پاسخ درمانی تنظیم شوند. دوز معمول خوراکی 15 گرم تا 4 بار در روز به صورت سوسپانسیون در آب یا شربت است. نباید دارو را در آب میوه ریخت چرا که محتوای پتاسیم بالایی دارد. دوز پیشنهادی در مورد کودکان 1گرم بر کیلوگرم در روز به صورت خوراکی در دوزهای تقسیم شده برای درمان هایپرکالمی حاد می باشد که در مورد دوز نگهدارنده به 500 میلی گرم بر کیلوگرم در روز کاهش می یابد. در مورد نوزادان راه خوراکی توصیه نمی گردد. هنگامی که تجویز خوراکی سخت است این دارو را می توان از راه مقعد به صورت انما تجویز نمود. دوز معمول روزانه آن 30 گرم به صورت سوسپانسیون در 100 میلی لیتر متیل سلولز 2% ، 450 و 100 میلی لیتر آب است که در صورت امکان تا 9 ساعت نگه داشته می شود هر چند که دوزهای بالاتر و مدت زمان کمتر و راههای تجویز جایگزین نیز مورد استفاده واقع شده اند.

 

   عوارض

 

بی اشتهایی، حالت تهوع و استفراغ، یبوست و گاهاً اسهال ممکن است ایجاد شوند. ممکن است یبوست شدید باشد و دوزهای بالا در افراد مسن و کودکان می تواند باعث تجمع مدفوع و اختلالات گوارشی گردد. در صورت لزوم می توان از یک ملین ملایم جهت پیشگیری یا درمان یبوست بهره برد. از مسهل های حاوی منیزیوم نباید استفاده گردد. این دارو می تواند باعث کمبود شدید پتاسیم گردد و علائم هایپوکالمی شدید مثل بی قراری، گیجی، ECG غیر طبیعی، آریتمی های قلبی و ضعف شدید عضلانی رخ می دهند.

 

   تداخل

 

این دارو منحصراً انتخابی پتاسیم نیست و می تواند به دیگر کاتیون ها متصل شود. در بعضی بیماران به خصوص بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی خصوصاً مصرف همزمان این دارو با آنتی اسیدهای دهنده کاتیون مثل هیدروکسید منیزیوم، هیدروکسید آلومنیوم یا کربنات کلسیم آلکالوز متابولیک ایجاد می شوند.




:: موضوعات مرتبط: انتی دوت ها،شلات کننده ها و انتاگونیست ها , ,
:: برچسب‌ها: Sodium Polystyrene Sulfonate , دارو وبیماری , دارو , بیماری , مشخصات داروها , انتی دوت , شلات ها , عوارض , موارد مصرف , فارماکینتیک , نکات , موارد منع مصرف , تداخل , میزان مصرف , انتاگونیست ها , مکانیسم ,
:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: