موارد مصرف
بتامتازون در درمان حالت هاي التهابي و آلرژيك چشم و گوش كه به كورتيكواستروئيدها پاسخ مي دهند، به كار مي رود.
فارماكينتيك
از طريق زلاليه، قرنيه، عنبيه، مشيميه، جسم مژگاني و شبكيه جذب مي شود.
مكانيسم
در غلظت هاي بالاي موضعي كورتيكواستروئيدها با اثر مستقيم بر روي غشاء، اگزوداي سلولي و فيبريني و انفيلتراسيون بافتي را كاهش مي دهند. ممانعت از فعاليت تشكيل كلاژن و بافت همبند، تاخير در توليد مجدد سلولهاي اپي تليال، كاهش تشكيل عروق جديد پس از التهاب و كاهش نفوذپذيري مويرگ هاي متورم از ديگر اثرات اين دارو مي باشند.
موارد منع مصرف
اين دارو در بيماري هاي قارچي چشم و گوش، التهاب سطحي حاد قرنيه ناشي از تب خال، سوراخ شدن پرده گوش، سل چشمي يا گوشي و بيماري ويروسي در مرحله عفوني حاد نبايد مصرف شود.
هشدار
در كساني كه مبتلا به آب مرواريد، گلوكوم مزمن با زاويه باز يا سابقه آن، التهاب گوش مياني و سايرعفونت هاي قرنيه و ملتحه چشم يا گوش هستند، بايد با احتياط مصرف شود.
عوارض
تاري ديد، درد چشم، سردرد، و مشاهده هاله هاي نوراني در اطراف چراغ ها، پايين افتادن پلك ها و بزرگ شدن غير عادي چشم، سوزش و آبريزش از عوارض جانبي اين دارو هستند.
نكات
1. اگر پس از 7-5 روز بهبودي حاصل نشد و يا وضع چشم يا گوش بدتر شد، به پزشك مراجعه شود.
2. در صورت استفاده دارو در چشم مي توان آن را به طور مستقيم در گوش ريخت و يا توسط گاز آغشته با دارو و يا فتيله پنبه اي در سوراخ گوش گذاشت. اين فتيله را هر 24-12 ساعت يك بار، بايد تعويض نمود.
ميزان مصرف
ابتدا 1 تا 2 قطره هر 1 تا 2 ساعت به داخل چشم و 2 يا 3 قطره هر 2 تا 3 ساعت به داخل مجراي گوش چكانده مي شود و بتدريج در صورت تخفيف التهاب، مقدار مصرف دارو كاهش مي يابد.
نيم تا يك سانتي متر از پماد، 3-2 بار در روز يا هنگام
خواب داخل پلك قرار داده مي شود.
:: موضوعات مرتبط:
کورتیکواستروئیدها ,
,
:: برچسبها:
Betamethasone(Ophthalmic) ,
بتامتازون ,
دارو وبیماری ,
دارو ,
بیماری ,
مشخصات داروها ,
عوارض ,
موارد مصرف ,
فارماکینتیک ,
نکات ,
موارد منع مصرف ,
تداخل ,
میزان مصرفکورتیکواستروئید ,
مکانیسم ,
,
:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1