آسیکلوویر
نوشته شده توسط : 10x

موارد مصرف

 

آسیکلوویر در درمان پیشگیری تبخال ناشی از ویروس هرپس، مننژیت ناشی از ویروس هرپس ، پیشگیری ودرمان زونا و درمان عفونت ناشی از واریسلا ( آبله مرغان ) مصرف می شود.

 

   فارماكينتيك

 

جذب خوراکی آسیکلوویر حدود%15-30 است وبه مقدار وسیع در مایعات و بافت های بدن منتشر می شود. بیشترین غلظت ان در CNSحدود % 50 غلظت پلاسمایی ان است .متابولیسم ان کبدی است به طور عمده از طریق کلیه دفع می شود. جذب پوستی دارو نا چیز است .

 

   مكانيسم

 

آسیکلوویر ساخت DNAویروس را مهار می کند. این عمل از طریق تبدیل آسیکلوویربه آسیکلوویر تری فسفات و تداخل با آنزیم DNA پلیمراز ویروس صورت می گیرد.

 

   موارد منع مصرف

موارد منع مصرف :

   هشدار

 

در صورت وجود هیدراتاسیون ،اختلال کار کلیه یا اختلالات نورولوژیک باید با احتیاط فراوان مصرف شود.

 

   عوارض

 

اختلالات گوارشی، هپاتیت و زردی ، سردرد وسرگیجه، واکنش های حساسیت مفرط و انافیلاکسی ، توهم، لرز، تشنج ، جنون واغما از عوارض گزارش شده این دارو هستند. فلبیت یا التهاب در محل تزریق از عوارض جانبی مهم و نسبتاً شایع آسیکلوویر تزریقی است . امکان بروز عوارض کلیوی به خصوص بعد از تزریق سریع دارو وجود دارد.

 

   نكات

نكات :  1 ـ تبخال‌ تناسلي‌ از راه‌مقاربت‌ قابل‌ انتقال‌ است‌ و مصرف‌آسيكلووير مانع‌ از انتقال‌ نمي‌شود. ازاين‌رو حتي‌ اگر بيمار علايمي‌ نداشته‌ باشد،بايد از مقاربت‌ خودداري‌ گردد. 2 ـ مصرف‌ آسيكلووير در عفونت‌ ساده‌آبله‌ مرغان‌ در كودكان‌ داراي‌ سيستم‌ايمني‌ سالم‌ توصيه‌ نمي‌شود. 3 ـ درمان‌ با آسيكلووير بايد بلافاصله‌ پس‌از مشاهده‌ اولين‌ علايم‌ عفونت‌ تبخالي‌ آغازشود. 4 ـ شكل‌ تزريقي‌ دارو بايد به‌صورت‌انفوزيون‌ وريدي‌ مصرف‌ شود. داروحداقل‌ بايد طي‌ يكساعت‌ انفوزيون‌ شود. 5 ـ از تزريق‌ عضلاني‌ و زيرجلدي‌ شكل‌تزريقي‌ بايد خودداري‌ شود. 6 ـ هنگام‌ مصرف‌ دارو، جهت‌ جلوگيري‌ ازبروز عوارض‌ كليوي‌، بايد به‌ مقدار كافي‌مايعات‌ مصرف‌ شود. 7 ـ ناحيه‌ ضايعه‌ ديده‌ بايد به‌صورت‌خشك‌ و تميز نگهداري‌ شده‌ و براي‌جلوگيري‌ از آلوده‌ كردن‌ ساير نقاط بدن‌ ياانتقال‌ عفونت‌ به‌ ديگران‌، هنگام‌ مصرف‌كرم‌ دارو بايد از دستكش‌ پلاستيكي‌استفاده‌ گردد.

   ميزان مصرف

 

خوراکی: 

بزرگسالان: در درمان تبخال تناسلی 200-400 میلی گرم 5 بار در روز و به مدت 5-10 روز مصرف می شود . برای درمان متناوب عفونت های عود کننده ، همین مقدار به مدت 5 روز مصرف می شود . برای درمان فرو نشاننده طو لانی مدت عفونت عود کننده ، مقدار 400 میلی گرم دو بار در روز یا 200 میلی گرم 3-5 بار در روز به مدت حداکثر 12 ماه مصرف می شود . در درمان زونا 800 میلی گرم 5 بار در روز به مدت 7-10 روز مصرف می شود. در درمان تبخال مخاطی – جلدی در بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی مقدار 200-400 میلی گرم 5 بار در روز و به مدت 10 روز مصرف می شود در پیشگیری از این نوع عفونت ، مقدار 400 میلی گرم هر 12 ساعت مصرف می شود. در درمان ابله مرغان ، 800 میلی گرم 4 بار در روز و به مدت 5 روز مصرف می شود. در صورت وجود اختلال در کار کلیه مقدار مصرف باید کاهش یابد . 

کودکان: در کودکان 2-12 سال در درمان ابله مرغان 20mg/kg تا حداکثر 800 میلی گرم در هر بار مصرف 4 بار در روز به مدت 5 روز مصرف می شود . 

یک ساعت تزریق شود . 

بزرگسالان : در درمان تبخال تناسلی اولیه شدید، به صورت محلول رقیق شده مقدار 5mg/kg سه بار در روز به مدت 5-7 روز انفوزیون وریدی می شود . در عفونت تبخال مخاطی – جلدی در بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی ، مقدار 5-mg/kg10 سه بار در روز و به مدت 7-10 روز انفوزیون وریدی می شود. در درمان انسفالیت ناشی از ویروس هرپس ، 10 mg/kg سه بار در روز و درمان زونا در بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی، همین مقدار به مدت 7 روز انفوزیون وریدی می گردد. مقدار مصرف در بیماران مبتلا به عیب کار کلیه باید تعدیل گردد. حداکثر مقدار مصرف در بزر گسالان 30mg/kg يا1/5 g/m² است . 

 

کودکان : مقدار مصرف در درمان تبخال تناسلی اولیه شدید در کودکان تا 12 سال ، 250mg/m² سه بار در روز به مدت 5 روز به صورت انفوزیون وریدی می باشد. در درمان تبخال جلدی – مخاطی در کودکان مبتلا به ضعف سیستم ایمنی ، همین مقدار به مدت 7 روز انفوزیون وریدی می شود . در درمان انسفالیت ناشی از ویروس هرپس، 500mg/m² هر 8 ساعت به مدت 10 روز انفوزیون می شود. در درمان زونا در بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی 500mg/m² سه بار در روز و به مدت 7 روز و در عفونت تبخال منتشر در نوزادان 10mg/kg سه بار در روز به مدت 10-14 روز انفوزیون وریدی می شود. مقدار مصرف در کودکان بالای 12 سال مانند بزرگسالان است.

 

   تداخل

 

مصرف همزمان این دارو با سایر دارو های سمی برای کلیه خطر بروز مسمومیت کلیه را افزایش می دهد. مصرف همزمان زیدووین خوراکی با آسکلوویر تزریقی ، احتمال بروز بیحالی شدید را افزایش می دهد. 

 

 

1- تبخال تناسلی از راه مقاربت قابل انتقال است و مصرف آسیکلوویر مانع از انتقال نمی شود . از این رو حتی اگر بیمار علایمی نداشته باشد ، باید از مقاربت خوداری گردد. 

2- مصرف آسکلوویر در عفونت ساده ابله مر غان در کودکان دارای سیستم ایمنی سالم توصیه نمی شود. 

3- درمان با آسیکلوویر باید بلا فاصله پس از مشاهده اولین علایم عفونت تبخالی اغاز می شود . 

4- شکل تزریقی دارو باید به صورت انفوزیون وریدی مصرف شود. داروحداقل بایدطی یک ساعت انفوزیون شود . 

5- از تزریق عضلانی و زیر جلدی شکل تزریقی باید خوداری شود . 

6- هنگام مصرف دارو ، جهت جلو گیری از بروز عوارض کلیوی ، باید به مقدار کافی مایعات مصرف شود. 

7- ناحیه ضایعه دیده باید به صورت خشک وتمیز نگهداری شده و برای جلو گیری ازآلوده کردن سایر نقاط بدن یا انتقال عفونت به دیگران ، هنگام مصرف کرم دارو باید از دستکش پلاستیک

ی استفاده گردد.

 



:: موضوعات مرتبط: ضد ویروسها , ,
:: برچسب‌ها: آسیکلوویر , دارو وبیماری , دارو , بیماری , مشخصات داروها , داروهای ضد ویروس , ضد ویروس ,
:: بازدید از این مطلب : 166
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: