اسيد ناليديكسيك‌
نوشته شده توسط : 10x

   موارد مصرف

 

اسید نالدیکسیک در درمان عفونت های مجاری ادرار مصرف می شود.

 

   فارماكينتيك

 

جذب این دارو از راه خوراکی سریع و تقریباً کامل است. این دارو و متابولیت های فعال آن در اغلب بافت های بدن به ویژه در کلیه و در ادرار منتشر می شوند . اوج غلظت سرمی دارو 2-1 ساعت پس از مصرف حاصل می شود. نیمه عمر سرمی دارو 5/2 – 1/1 ساعت است که در بیماران مبتلا به عیب کار کلیه تا 21 ساعت ممکن است افزایش یابد . دفع این دارو عمدتاًً کلیوی است.

 

   مكانيسم

 

اسید نالدیکسیک از مشتقات کینولون ها است که از طریق مهار ساخت DNA باکتریایی اثر خود را اعمال می کند. مقاومت به این دارو در طول درمان به سرعت بروز می کند.

 

   موارد منع مصرف

 

این دارو در صورت ابتلای به پورفیری یا سابقه ابتلا ی بیمار به پورفیری یا سابقه ابتلا به اختلالات تشنجی و همچنین در کودکان با سن کمتر از 3 ماه نباید مصرف شود.

 

   هشدار

 

1- این دارو در بیماران مبتلا به کمبود G6PD و اختلالات کار کبد و کلیه باید با احتیاط فراوان مصرف شود. 

2- در طول مصرف این دارو بیمار باید از قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب پرهیز کند. 

3- در طول درمان با این دارو در صورتی که مدت درمان از 2 هفته بیشتر شود، انجام آزمون های شمارش سلول های خون و کار کبد توصیه می شود.

 

   عوارض

 

عوارض جانبی شایع کینولون ها عبارتند از تهوع، استفراغ، درد شکم، اسهال، سردرد، سرگیجه، اختلال در خواب، بثورات جلدی، خارش، تب، آنافیلاکسی، حساسیت به نور، افزایش اوره و کراتینین خون، اختلالات گذرا در آنزیم های کبد و بیلی روبین، درد عضلات ومفاصل، اختلالات خونی ( شامل ائوزینوفیلی، کاهش پلاکت های خون، کاهش گلبول های سفید خون و تغییر در غلظت پروترومبین ).

 

   نكات

 

1- بیمار باید از قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب خودداری کند . 

2- در صورت بروز تاری دید یا هر گونه اختلال در بینایی، سرگیجه یا خواب آلودگی باید احتیاط کرد. 

3- این دارو موجب بروز پاسخ مثبت کاذب در آزمون گلوکز ادرار با استفاده از مواد احیا کننده می شود.

 

   ميزان مصرف

 

بزرگسالان : مقدار 1 گرم هر 6 ساعت برای 7 روز مصرف می شود که این مقدار در درمان عفونت های مزمن به 500 میلی گرم هر 6 ساعت کاهش می یابد.

کودکان : در کودکان با سن بیشتر از 3 ماه حداکثر تا 50 mg /kg/day در مقادیر منقسم مصرف می شود که این مقدار در درمان دراز مدت به 30 mg/kg/day کاهش می یابد.

 

   تداخل

 

در صورت مصرف همزمان کینولون ها با داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی خطر بروز تشنج ممکن است افزایش یابد . آنتی اسیدها و مواد جاذب جذب این دارو را کاهش می دهند . اثر وارفارین در صورت مصرف همزمان با اسید نالدیکسیک ممکن است افزایش یابد . کینولون ها اثر ضد دیابت داروهای سولفونیل اوره را افزایش می دهند . سمیت کلیوی سیکلوسپورین توسط این دارو افزایش می یابد. سمیت ملفالان در صورت مصرف همزمان با این دارو افزایش می یابد.




:: موضوعات مرتبط: داروهای ضد باکتری , ,
:: بازدید از این مطلب : 115
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: