موارد مصرف
ا تامبوتول همراه با سایر داروهای ضد سل در درمان این بیماری مصرف می شود. در صورتی که خطر بروز مقاومت دارویی کم است، می توان این دارو را از رژیم درمانی حذف کرد.
فارماكينتيك
این دارو از راه خوراکی به سرعت جذب میشود و در اکثر بافتها ومایعات جذب می شود ودر اکثر بافتها و مایعات بدن انتشار می یابد. اوج غلضت سرمی اتامبوتول 2-4 پس از مصرف خوراکی حاصل می شود. نیمه عمر دارو 3/4 ساعت است که در صورت عیب کار کلیه ممکن است تا 8 ساعت افزایش یابد. دفع این دارو عمدتاً کلیوی است، اما مقداری از دارو نیز از راه مدفوع دفع می گردد.
مكانيسم
اتامبومول یک آنتی بیوتیک باکتریواستاتیک است که به نظر می رسد در سنتز RNA تداخل نماید.
موارد منع مصرف
این دارو کودکان کم سن ودر بیماران مبتلا به نوریت ابتیک و دید ضعیف نباید مصرف شود.
هشدار
1- در صورت ابتلا بیمار به عیب کار کلیه، باید مقدار مصرف دارو کاهش داده شود.
2- باید به بیمار تذکر داد که در صورت بروز هر گونه تغییر در بینایی بلافاصله به پزشک مراجعه نماید.
3- مصرف اتامبوتول در کودکان با سن کمتر از 5 سال باید با احتیاط وبادر نظر گرفتن علائم مسمومیت با دارو ( اختلاف بینایی) صورت گیرد.
عوارض
عوارض جانبی اتامبوتول عمدتاً مربوط به اختلالات بینایی به صورت کاهش دقت بینایی، کوررنگی و محدود شدن میدان دید می باشد که با علائم نوریت ابتیک، کورنگی قرمز- سبز بروز می نماید. کهیر، خارش، بثورات جلدی و کاهش پلاکت خون از دیگر عوارض این دارو است.
نكات
1- در صورت بروز تحریک گوارشی، می توان دارو را با غذا مصرف کرد .
2- در صورت بروز تاری دید یا کاهش بینایی باید احتیاط کرد و بلافاصله به پزشک مراجعه نمود.
ميزان مصرف
بزرگسالان وکودکان: مقدار مصرف این دارو در بزرگسالان وکودکان با سن بیشتر از 6سال در درمان بدون نظارت در مرحله ا ول15-25 mg/kg/day می باشد . در درمان تحت نظارت به مقدار 30mg/kg سه بار در هفته یا 45mg/kg دو بار در هفته مصرف می شود.
:: موضوعات مرتبط:
داروهای ضد باکتری ,
,
:: برچسبها:
ا تامبوتول ,
:: بازدید از این مطلب : 169
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0